Berit er sprunget ud som selvstændig

Berit Andersen kom sammen med sin mand, Jørgen og tre børn til Fur i 1999. De ønskede mere ro, og at være tæt på naturen. I begyndelsen pendlede Jørgen til Silkeborg, men blev så leder af en døgninstitution i Skive.

Fra pædagog til iværksætter

Berit blev ansat på Fur i 1999. Hun er uddannet pædagog, har været med i opstarten af børnehaven og blev senere støttepædagog i Skive Kommune. Sideløbende har hun uddannet sig som kraniosakralterapeut og har nu praksis på Fur og i Breum.

Berit fortæller: ”I 2013 byggede vi et galleri, værksted og klinik hjemme. Omdrejningspunkter for min kunst er dels rakubrændt keramik, dels ofte drivtømmer, som jeg selv finder på Furs strande. Jeg begyndte at lave moderne Ikoner, og jeg blev så bidt af keramikken. Samtidig kan jeg i kraniosakralterapien fundet en fantastisk behandlingsform, der gør at jeg stadig kan arbejde med at hjælpe mennesker. Jeg har nu så megen gang i min egen forretning, at jeg kan nøjes med 15 timer om ugen som ansat. Mit mål er at blive selvstændig på fuld tid.”

Drømmen blev skabt og blev til virkelighed på Fur

Spørger man Berit om forskellen på byen Aarhus og ø-livet, svarer hun: ”Jeg ved ikke om det havde været muligt at realisere disse drømme, hvis vi var blevet i Århus. Det var først da vi flyttede, at jeg begyndte at drømme om at arbejde med ler. På Fur fandt vi et stort hus og stor grund, til rimelig pris..

Ikke konkurrenter men hinandens støtte

Berit fortæller, at på Fur støtter man op: ”Vi føler vi, at alle her hilser nyt meget velkommen, og prøver at støtte op om mit galleri og klinik. Som selvstændig er det så unikt på Fur, at vi alle prøver at hjælpe hinanden. Vi er gode til at henvise til hinanden, og hjælper hinanden hvor vi kan, og vi føler os ikke som konkurrenter”.

Kom til Træf Fur og få inspiration og sparring til, hvordan du kan udleve dine drømme på Fur.

Berit vil gerne fortælle mere, og du kan kontakte hende på: berit@furikon.dk eller telefon: 3051 0280.