Fuldblods iværksætter er flyttet til Fur

Fur har det hele

Lisbeth og Jørgen er flyttet “På Herrens Mark”, som du måske husker fra TV, da Anne Hjernøe og Anders Agger var forbi.
Du kan også udleve dine drømme hos os. Kom med til Træf Fur den 21.-22.oktober. Hør om, se og oplev de mange muligheder på Danmarks skønneste ø. Det er gratis at deltage.

I 2010 blev Jørgen Christiansen kåret som årets iværksætter i Favrskov Kommune.

Nu bor han på Fur. En fuldblods iværksætter er flyttet til øen.

Jørgen fortæller: ”Den 1. april 2017 flyttede Lisbeth og jeg til Fur.  Vi flyttede fra Viborgegnen, fordi drømmen om en Cafe – kunstbutik, samt B&B let kunne opfyldes på Fur. Vi solgte hus, opsagde jobs og flyttede uden at have en plan B, for vi er sikre på, at det vil gå godt.”

Ordene bliver sagt med stor sikkerhed. Det forstår man bedre, når man har besøgt Cafe Herrens Mark, der ligger midt på Furs højeste bakke med en fantastisk udsigt.

Selve cafeen kan rumme 48 gæster, hertil kommer yderligere 35 gæster ude på terrassen med den store udsigt over sydfur til Salling og Himmerland mod øst.

Cafeen er kendt for sunde pandekager med forskellig slags fyld, og søde dessertpandekager med is og årstidens bær m.m.
Der er alle slags hjemmebag til kaffen. Der er B&B samt en sommerhytte og endelig et mandemuseum, som en del kender fra tv, da Anders Agger var på besøg.

Hertil kommer ikke mindst Lisbeths keramiske værksted og butikken, hvor man kan købe unika keramik.

Lisbeth fortæller: Når jeg ikke er i køkkenet, så har jeg gang i keramikken. Jeg laver unika keramik, som ikke fremstilles andre steder, og jeg vil til at lave noget, der har med Fur og fjorden at gøre. Fra øens museum har jeg fået en artikel om, hvordan den vulkanske aske fra Furs 55 millioner år gamle moler kan bruges til glasur. Det skal jeg til at eksperimenterer med. Det bliver dog først til vinter, når vi er kommet over turistsæsonens tusindvis af gæster.”

Jørgen tilføjer: ”Jeg har altid arbejdet med fødevarer og koncepter ”fra jord til bord” i mange forskellige sammenhænge, og det vil jeg fortsætte med her på Fur.

Vi skal have nogle flere lokalt producerede fødevarer ind på bordet på Herrens Mark og endnu flere vilde bær, der er plukket ude i Furs flotte natur.”

Jørgen fortsætter: ”
Fur har alle de fordele der er ved at bo på en ø, og med 72 færgeafgange i døgnet, så er Danmark jo kun 2 min. Væk.
Det spændende ved Fur er jo selvsagt: Vandet – fjorden -naturen, masser af historie, masser af ro og fred og ikke mindst masser af turister, der danner baggrund for at vores drøm bliver til virkelighed.”

Det kan tilføjes, at han har noget at have den drøm i, for Fur besøges årligt af omkring 250.000 turister. Turisterne har skabt basis for et turisterhverv – og jo flere turistaktører, der er, des flere turister tiltrækkes. Den udvikling har været tydelig på Fur de sidste 15-20 år.

Jørgen ser tilbage på de første par måneder som Furbo og slutter af med at sige: ”Vi er blevet rigtig godt modtaget af både furboer, sommerhusejere, og gæster, der gang på gang besøger Fur. Vi har nu seks ansatte og søger netop nu yderligere to til højsæsonen. Vi er sikre på at Fur vil vokse både i indbygger antal, i turister og dermed også i erhvervslivet.

Vi vil gerne arbejde med kunst- Cafe og B&B, lave gode oplevelser for vores kunder, og meget gerne hjælpe andre til, at deres drøm bliver til virkelighed.

Kontakt Jørgen Christiansen og Lisbeth Christensen:
E-mail: paaherrensmark@gmail.com. Tlf: 51 60 64 50