Ungt par flyttet fra København til Fur

Nanna og Erik flyttede fra København til Fur

“Tænk at have et spisekammer lige her – der er østers og blåmuslinger”.

“Så var der en ordentlig ørred på krogen til aftensmaden” “Det er dejligt at være barn på Fur”. Nanna og Erik foræller om deres nye liv på Fur.

Nanna Jo Johansen og Erik Wind Andersen flyttede fra Nørrebro til Fur i 2014. Nanna, der er BA i dansk, drømmer om en hverdag med plads til både ambitioner og tid til familielivet med to små børn og venner. Som hun siger har hun på Fur ”tid og ro til bare at være”.

Bløde trafikanter på vej til job

Erik er ingeniør på en af Furs molerfabrikker, hvor han arbejder med energi og miljø. Han cykler til jobbet nyder at møde andre bløde trafikanter – ikke mindst rådyrene.

Havørred i haven

Naturen og drømmen om livet med spisekammeret Limfjorden som nabo, med hængekøje og høns i haven er gået i opfyldelse er gået i opfyldelse på Fur. Erik fortæller om en dag, han gik ned for enden af grunden med sin fiskestang og efter et par kast trak han en havørred ind. Nanna siger: ”Det er da fantastisk, at vi kan gå ud i fjorden og samle alle de østers og muslinger, som vi kan spise. Det har vi stor fornøjelse af, når vi har besøg af vennerne fra København”.

Flere unge naboer

Parret drømmer om, at der i fremtiden er flere unge familier, som bosætter sig på øen. “Her på Fur er der en stærk fællesfølelse og nogle fine lokale initiativer på tværs af aldre. Vi er begge aktive i Furs foreningsliv. Vi drømmer om at dele og drage nytte af disse værdier sammen med endnu flere..”.

Kom til Træf Fur og få inspiration og sparring til, hvordan du kan udleve dine drømme på Fur.

Nanna og Erik vil gerne fortælle mere, og du kan kontakte dem på: winderik@hotmail.com og nannajo@hotmail.com eller på telefon: 25345925 og 60256562