Først bosættelse, siden job

Faldt pladask for øen

Fra Fur Bryghus til fodplejer og fuger

“Vi havde planlagt at lægge vores liv om. Og faldt pladask for den skønne, skønne natur og menneskene”. Jørgen og Conni faldt også pladask for deres nye hjem. Conni fik med det samme deltidsarbejde på Fur Bryghus.

De har oplevet masser af opbakning til at starte op som selvstændig på øen. Jørgen har startet firma inden for byggebranchen, mens Conni nu er selvstændig fodplejer.

Hør og se Jørgen og Conni fortælle om, hvordan en campingtur i 2011 blev til et rigt liv på Danmarks skønneste ø.

Kom med på Træf Fur den 21.-22.oktober. Her kan du møde nogle af dem, der har taget springet – og få bud på dine helt konkrete muligheder for at skabe et liv hos os.

Campingtur blev til nyt liv på Fur

Conni og Jørgen Jeppesen tog på campingtur i Påsken i 2011. Turen gik til Fur og to år efter i 2013, rykkede de teltpælene op og flyttede fra Viborg-kanten til øen. Parret have ”snuset” i et par år – også flittigt via øens hjemmeside FurNyt.dk, De fortæller:

”Vi faldt pladask for øen, naturen og menneskene her. Da vi gik med overvejelser, om at lægge vores liv om, faldt det naturligt, at det skulle være på Fur.”

Hurtigt i job

Conni fik hurtigt deltidsjob på kontoret på Fur Bryghus og kort efter også weekendjob på Fur Museum. Jørgen pendlede i begyndelsen til Viborg. Senere fik han industrijob på fastlandet kun 300 meter fra færgen.

Fur Bryghus og fodplejer

I begyndelsen boede de til leje på Fur, men købte de et lille landbrug midt på øen. De har renoveret ejendommen, og er nu begge sprunget ud som selvstændige. Conni er uddannet Lægeeksamineret Fodplejer og har sin egen klinik, som hun driver ved siden af deltidsjobbet på bryghuset. Conni fortæller, at hun nyderat pleje fødder for både sine faste kunder, de der kommer og dem, der vil gøre lidt ekstra for sig selv. Der kommer også en del sommerhusgæster, som vender tilbage til Fur og til klinikken.

Billet til iværksætterlivet

Jørgen er sprunget ud som selvstændig indenfor byggebranchen. Hans kunder er i hele Midt-, Vest- og Østjylland. Jørgen ser ikke den hyggelige korte færgetur som hindring. Han siger: ”Når man bor på Fur, koster færgebilletten mindre end en billet til bybussen.”.

Aktiv ø – men også fred og ro

Connie er en del af øens rige foreningsliv og er med i flere bestyrelser. Hun fortæller, at de som tilflyttere er blevet taget rigtig godt imod: ”Vi nyder begge, at deltage aktivt i mange af øens mange arrangementer- hele året rundt. Og vi synes Fur er et dejligt sted at bo. Her kan man både være med i mange forskellige aktiviteter og finde fred og ro. Der er masser af spændende, skøn og smuk natur lige uden for døren, og så er her dejligt at have sin virksomhed.

Kom til Træf Fur og få inspiration og sparring til, hvordan du kan udleve dine drømme på Fur.

Connie og Jørgen vil gerne fortælle mere, og du kan kontakte dem på: cwjeppesen@gmail.com og mail j.hjortgaard@gmail.com . Eller på telefon 40412585 og 51316065