Flyt til fur drømmen blev til virkelighed for Silje, Silas og Charlotte

Charlotte Danefeld, som til daglig arbejder med turismeudvikling ved Destination Limfjorden, er sammen med sine 2 børn Silje på 13 og Silas på 10 for få uger siden flyttet ind på Koldkildevej 1 på #fuur – en drøm er gået i opfyldelse, for alle tre.

I 13 år har livet i Højslev området fyldt hverdagen, men med tiden har livet på landet været en lokkende faktor for alle tre. Livet med dyr, natur, vidder, stilhed, nærhed og muligheder skal nu fylde hverdagen ud for de tre.

Charlotte har i mange år været en markant personlighed på Skiveegnen indenfor kultur, turisme, fødevarer og erhverv generelt. Bl.a. som talsperson for og festivalarrangør ved Skive Festival, daglig ansvarlig på Skivehus Hotel, formand for Kulturelt Samråd, selvstændig indenfor events, producent på fødevare- og landdistriktsudviklingskonferencer samt facilitator for erhvervs- og fødevarenetværk. Med andre ord en garvet Skive pige og de fleste aktiviteter med lokal forankring. Og nu er Fur familiens hjemsted og det er ikke helt tilfældigt.

Charlotte udtaler: ”Vi har flittigt rejst rundt i naturen på Skiveegnen i mange år. Men ét sted står frem fra alt. Fur. Og det er ikke den eneste årsag til at Fur blev valget. ”Vi balancerede imellem Fur og Lundø, men Fur blev valget, fordi jeg føler mig som en lidt kantet person og oplever at Fur er et sted mange yngre kantede personer med drive og personlighed valfarter til lige nu. Et sted, hvor der er plads til alle og højt til loftet. Et kunstnerisk sted og et sted med mange muligheder for udvikling af sig selv og af erhverv. Jeg har mange kopper kaffe til gode rundt omkring, også hos de skønne garvede Furboere. Sikke en velkomst vi har fået. Tak til jer!”

I månederne op til flytningen brugte Charlotte tiden på at udvikle sine produkter som nu udmunder sig i en produktserie ved navnet ”Fur Specialiteter” som forhandles hjemme på adressen på Koldkildevej 1, i Fur Vintage og hos Det Gamle Bageri. En produktserie af lækkerier primært høstet i Furs natur. Olier, salte, sylter, mandler og mere. En del af produkterne er baseret på Fur Bryghus’ fantastiske smag og i samarbejde med bryghuset.

”Jeg er nok en person, der godt kan lide at bruge mig selv hele tiden og skabe noget. Du finder mig aldrig i sofaen og jeg har ikke noget fjernsyn, men altid i gang med et eller andet. Jeg tager gerne et glas vin ved pejsen men min dejlige kæreste, men kun fordi vi er fordybet i en spændende snak. Jeg hviler i naturens nærende rammer. Ellers er jeg altid i gang med at producere eller skabe.

”Og Charlottes kæreste Thomas har desuden erhvervet Søndergårdevej 70, som han er i gang med at istandsætte. Så hele to familier flytter til øen på fast eller fritidsbasis. Thomas driver til dagligt Specialklinikken Borgå i Skive (tidligere Akupunkturhuset), hvor han primært behandler tinnitus og øjensygdomme.

”Charlotte udtaler: Jeg har altid været en person, der har stillet spørgsmålstegn ved tingenes tilstand. Jeg har taget mange kampe i pressen både lokalt og nationalt, når magthavernes magtfuldkommenhed er blevet for tydelige, er blevet misbrugt og systemet blevet er for uhensigtsmæssigt og rigid.” Lokalt har det bevæget sig omkring kulturområdet og nationalt er Charlotte én af de toneangivne personer, der påpeger alle konsekvenserne ved Corona-nedlukningen. Bl.a. ved hendes bog ”Corona Syndromet”, som har solgt i tusindvis af eksemplarer, og som fungerer som et dataregister for konsekvenserne af nedlukningen. Den eneste danske udgivelse på området, med bidrag fra eks. direktør for SMV Danmark Jakob Brandt, sundhedsøkonomisk professor Christian Bjørnskov, overlæge i immunologi Kim Varming m.fl.

Charlotte vil tilbringe sommerferien på Fur sammen med hendes børn og kæreste, suge alle indtrykkene til sig og få drukket alle de kopper kaffe der venter rundt hjørnet.#flyttilfur ønsker familien “god vind” 🤞🏝🤞