På besøg hos Søren LB

Fur har altid kunnet bryste sig med at være en unik Ø, særlig den storslåede natur tiltrækker mange til øen. Men Fur skiller sig også ud fra mange andre småøer, ved at der hver eneste dag kommer pendlere fra fastlandet, og arbejder på Fur.

I dag besøger vi Søren Bro som driver LB Truckservice og her er ca. halvdelen af de 13 ansatte bosat på fastlandet.

LB Truckservice blev grundlagt af Sørens far Leon Bro i 1982, og virksomheden kan i 2022 fejre 40 års jubilæum. De seneste 10 år har Søren været direktør og ejer. Flere af de ansatte har været ansat i mere end 30 år, og den store erfaring er selvsagt en fordel for virksomheden og dens kunder. Virksomheden har løbende udvidet både kompetencer, services og produktkataloget. Senest er virksomheden udvidet med en webshop og LB Truckservice har solgt maskiner både til Grønland og Africa.

Søren er gift med Tina som stammer fra Fyn, og sammen har de 4 skønne børn, Karl og Thomas på 12, Freja på 10 og Emma på 7. Alle 4 børn har gået på Fur Friskole, den mindste gør det stadigvæk, og de tre store børn går på Breum Skole, Tina arbejder som sosu assistent i Skive.

De sidste 3 år har Tinas forældre Rita og Carsten Andreassen hver sommer været fastliggere på Fur Camping, for at være tættere på børnebørnene, Carsten giver en hånd med på campingpladsen. Nu har de taget konsekvensen og er netop flyttet til Fur.

Søren er en af hverdagens helte på Fur, en dygtig og flink mand med glimt i øjet, han bidrager hver dag til øens vækst, har overskud til at være aktiv i øens foreningsliv, og er meget bevidst om at støtte øens handlende og øvrige erhverv. Tekst og foto Anette Gaden Dalsgaard