Sofie og Mathias

På Fur hilser vi på hinanden

Der er nu gået små to måneder siden sognepræst Sofie Skamris Pedersen, sammen med familien flyttede ind i præstegården på Fur. Familien består af Sofie, som er uddannet journalist og præst, Mathias, som er læge, og børnene Svend på fire og Gerda på tre. Den første måned brugte familien på at lære Fur og furboerne lidt at kende og få børnenes hverdag til at fungere på øen. “Vi nyder hver dag, at man på Fur hilser på hinanden, fordi man på den måde har en oplevelse af at være velkommen og være en del af et fællesskab”, siger Sofie og Mathias.

Hele familien stortrives og deres betænkeligheder ved at flytte til en ø, hvor der er langt til alt, har de ikke mere, for i byen skal en tur i parken planlægges, her kan man bare lukke børnene ud i haven. Det er en gave at have naturen så tæt på, og familien glæder sig til at opleve de forskellige årstider og nyder solopgangen mod øst og solnedgangen mod vest.

Sofie er glad for den store opbakning, der er til de kirkelige handlinger i Fur Kirke. På sigt har hun mange ideer om, hvad kirkerummet også kan bruges til.

Mathias har hen over sommeren fået et vikariat i Lægehuset i Roslev, og til august skal han i gang med sin uddannelse til speciallæge i almen medicin på en klinik i Skive. Gerda og Svend er faldet godt til i Fur Børnehus og nyder trampolinen i haven, og at der er overskud af plads i præstegården på Fur.

Familien er fuld af fortrøstning for fremtiden på Fur – for på Fur hilser vi på hinanden !

På billedet ses familien i den skønne have som hører til præstegården. Tekst og foto Anette Gaden Dalsgaard