Vores samfund

Ét er sikkert. Som tilflytter på Fur kommer du ikke til at kede dig, for det lokale miljø er levende og åbent for alle, der har lyst til at engagere sig i samværet med andre. På Fur interesserer man sig for hinanden, ligesom åbenheden overfor nye perspektiver, beboere og idéer er slående. Skal nye tilflyttere finde et sted at bo, eller kommer de med en spirende erhvervsidé, står Furs netværk på spring til at hjælpe, udvikle og finde løsninger. Det er karakteristisk for øens kultur, at man åbner sig mod verden frem for at lukke sig om sig selv.

Arrangementer er der også nok af. Flere aftener om måneden mødes øens lokale netværk til fællesspisninger, koncerter og generalforsamlinger i de mange foreninger, som ø-samfundets beboere har skabt. Her på siden kan du læse mere om Furs mangfoldige foreningsliv.

Furs frodige foreningsliv

En lille ø med et stærkt foreningsliv. Furs godt 25 foreninger afholder hvert år et utroligt stort antal arrangementer for både medlemmer og menigmand. Er du til boldspil, gymnastik, roning, sejlads, tennis eller jagt, kan du få din lyst stillet. Mulighederne er også til stede, hvis du er til mere stilfærdige sysler og fordybelse.

Du kan se portrætter af de fleste foreninger på  www.furnyt.dk

Mange tilflyttere tager del i foreningernes bestyrelsesarbejde eller bliver frivillige hjælpere.

Der øves Dilettant

Når arrangementer skal planlægges og gennemføres, indgår man i et fællesskab, hvor man løfter i samlet flok. Gennem foreningslivet kan man blive en del af lokalsamfundet. Ved siden af de organiserede foreninger findes et stort antal netværk, hvor man dyrker en fælles interesse, selvom man ikke har en formel organisation. Ø-liv er for aktive mennesker.

 

Bor man på Fur, er man ikke kun medlem af én forening. Man er med i flere! Årligt yder omkring en fjerdedel af øboerne en frivillig arbejdsindsats i Furs foreningsliv.

Der er altid plads til flere. Også til dig.