Træf Fur

Flyt til Fur-projektet handler om at skabe tilflytning og meget gerne erhvervsaktivitet på øen Fur i Limfjorden. Som en del af projektet har der været afholdt to træf på øen, et i efteråret 2017 og et i foråret 2018. Arrangementerne Træf Fur 1 og 2 har introduceret potentielle tilflyttere til livet på øen gennem møder med lokale øboere, besøg på øens virksomheder og en generel introduktion til Limfjordsøens mange muligheder.

Begge træf er afholdt, men døren står fortsat åben for dig, der overvejer et liv på Fur. Du er velkommen til at aflægge et besøg på øen og blive introduceret til livet på samme måde som under Træf Fur. Interesseret? Så da formanden for Fur Udviklingsråd, John Brinch Bertelsen, på johnfur@fibermail.dk eller på telefon 9759 3576.

Fur byder dig velkommen!

Nedenfor har vi samlet et lille indblik i efterårets og forårets Træf Fur.

Stemningsbilleder fra forårets Træf Fur i april 2018

Vejret med os, da forårets Træf Fur løb af stablen lørdag d. 14. april. Træffet bød på en præsentation af Furs mange ressourcer og muligheder; naturen, kulturen samt services som bosætning og erhverv. En hel dag var vi rundt på øen og møde mange af de mennesker, der bebor den. De fortalte om Limfjordsøens mange småerhverv, stærke fællesskaber og de muligheder, der i det hele tager befinder sig på Fur. Undervejs blev vi budt på god mad.

Gæsterne blev om aftenen inviteret på middag sammen med flere af øens tilflyttere, herimellem nogle der er kommet til Fur i kølvandet på Træf Fur 1, så der var rig lejlighed til at høre mere om erfaringer fra ølivet og knytte nye bånd.

Glimt fra efterårets Træf Fur i oktober 2017

17 spændende og engagerede personer fra hele landet deltog i det første Træf Fur d. 21.-22. oktober 2017. De havde tilmeldt sig for at møde Fur og teste en drøm om at flytte væk og evt. til et samfund som Fur.

Nogle af deltagerne i Træf Fur kendte til øen i forvejen, andre ikke. Det er ikke for meget at skrive, at flere kommer igen og at nogle helt sikkert har seriøse planer om tilflytning og erhvervsaktivitet.

Det er dog alt for tidligt at sige noget præcist om de endelige resultater. Tilsvarende er det ikke retvisende på nuværende tidspunkt at skrive om de erhvervsprojekter, deltagerne kunne have i overvejelse efter mødet med øen. Men der fremkom mange lovende forslag på træffet, kan vi roligt konkludere.

Programmet de to dage var spækket med indslag og besøg rundt om på øen. Alle var på stikkerne og gav deltagerne det bedst mulige grundlag for at komme videre i deres beslutninger. Kronen på værket var ikke mindst lørdag aften på Fur Bryghus, hvor rigtig mange tilflyttede Furboere deltog og øste af deres erfaringer. Da var vi også inde på, hvordan der vil blive fulgt op. Der er for eksempel sikret en fortsat tæt kontakt til de enkelte og adgang til relevant rådgivning, viden etc. i forhold til de behov, der måtte opstå i processen frem mod realisering af flytteplaner og erhverv.

Det skal tilføjes, at flere ikke kunne deltage i de dage, men bliver introduceret til Fur på samme måde, og at henvendelser fra nye interesserede løbende vil blive besvaret af projektlederen (johnfur@fibermail.dk). I april 2018 vil der blive arrangeret endnu et Træf Fur, denne gang kombineret med et Åben Ø-arrangement.

Nedenstående er kun få blandt rigtig mange anerkendende udsagn fra deltagerne ved afslutningen af træffet.
”Rummelighed – at der er plads til for alle og også skæve ideer”, ”Sammenhold og netværk”, ”Storslået natur (vand/vind/ler/skov/bakker/udsigt)”,”Den energi, begejstring, som de ’gamle’ tilflyttere viste”, ”Lokalsamfundet støtter op om ideer og projekter”

”Meget positivt og inspirerende”, ”Når vi skal flytte, er det blevet klart, at det skal være til Fur”, ”Kommet fra uvished til vished”, ”Taget godt imod, god stemning, åbnet op for at realisere drømme”

Tekst: Hanne Tanvig.
Foto: Knud Peder Jensen, FurNyt.dk.